A gyöngy fülbevaló különböző fajtái

A gyöngy fülbevaló különböző fajtái

Az igényességet nagyon sok módon lehet kihangsúlyozni. A legelső talán az ápoltság, ami a haj és a bőr egészségén, valamint a makulátlanságán vevődik észre. Ezt követi az öltözék, ami sok esetben játszik meghatározó szerepet. A gyöngy fülbevaló ezt a megjelenést tovább fokozza a szépségével, illetve a ragyogásával, és mindenkit levesz a lábáról. Minden nő odavan a gyöngyökért bármilyen ékszerről is legyen szó.

Lehet az karkötő, nyaklánc vagy fülbevaló, egyetlen hölgy ékszerkollekciójából sem hiányozhat. Tehát, ez remek lehetőség a férfiaknak, hogy meglepetést szerezzenek a kedveseiknek. A gyöngy fülbevaló minden esetben remek ajándéknak bizonyul legyen az évforduló, névnapi, szülinapi vagy karácsonyi meglepetés. Garantáltan leveszi a hölgyet a lábáról, hiszen ennek az ékszernek senki sem tud ellenállni.

Arról nem is beszélve, hogy az igazgyöngy milyen hatalmas értéket képvisel. Köztudott, hogy ez a drágakő a kagylók belsejében keletkezik hosszú évek alatt. Lényegében a kagylóba bejutott homokszemek köré képez egy fénylő réteget az állat, amiből létrejön a népszerű drágakő. A gyöngy fülbevaló ezekből az apróságokból készül és persze több típusban is megtalálható.

Sok esetben arany vagy ezüst foglalatot kap és úgy dobják a piacra. Végül is, valami meg kell tartsa az értékes kis gömböcskét a fülben, ezért ne lepődjön meg a kapcsos vagy az egyszerűen bedugós zárással rendelkező fülbevalókon! A gyöngy fülbevaló készülhet tenyésztett vagy valódi gyöngyből. Az ékszerszakmán belül leginkább a tenyésztett változat az elterjedt, mert sokkal környezetkímélőbb. Persze ezen belül is megtalálható a sós- vagy az édesvízi változat.