120 literes akvárium szögletes vagy kerek formában

120 literes akvárium szögletes vagy kerek formában

Egy akvárium birtoklása néha nehéz feladat. Rendszeres tisztítást és karbantartást kell végezni, kellékeket vásárolni, a halakat etetni stb. Akkor minek vesződni? Mit adnak igazán hozzá a halak az életünkhöz? A válasz, hogy sokat! A 120 literes akvárium például számos pozitívummal jár azokra nézve, akik birtokolják. Lehet, hogy a halak nem a leginteraktívabb társak, de sokat hozzátesznek bármilyen környezethez. Az állatterápia területén a 120 literes akvárium pozitív élettani és pszichológiai hatásai több vizsgálat tárgyát képezték.

Kimutatták, hogy csökkenti a stresszt és a szorongást, valamint javítja a hangulatot. Ha egyszerűen csak pár percet tölt a halak nézésével, már az is csökkenti a pulzusszámot és a vérnyomást. Úgy gondolják, hogy a vízhangok és a halak állandó mozgásának kombinációja serkenti a boldogsághormonokat az agyban. Ezek a hormonok nyugtató hatással vannak a testre és a lélekre. Éppen ezért érdemes elgondolkodni egy 120 literes akvárium megrendelésén.

Olcsó akvárium világítás több színben

A megfelelő világítás elengedhetetlen az egészséges édesvízi akváriumhoz. A fénykibocsátó dióda (LED) olcsó akvárium világítás, így érdemes megfontolni a használatát. Számos lehetőség közül választhat az ilyen típusú világításhoz, így több lehetősége van, mint a hagyományos izzólámpás, fluoreszkáló vagy fémhalogén lámpák esetén. Bölcsen kell választania annak érdekében, hogy olyan fényeket kapjon, amelyek elég erősek és megfelelő spektrális tartománnyal rendelkeznek ahhoz, hogy támogassák az akváriumban lévő növényeket.

Az olcsó akvárium világítás részei a szabványos fénycsövek, a fémhalogén lámpák és a LED-ek. Érdemes elkerülni az izzókat mivel csak kis berendezésekhez alkalmasak és túl sok hőt bocsátanak ki. A szabványos fluoreszkáló lámpák jó fényintenzitást biztosítanak, kevés hőt termelnek. A kompakt fénycsövek nagyobb fénykibocsátást adnak és gyakran be vannak építve a burkolatba. A fémhalogén lámpák előnye, hogy teljes spektrummal rendelkeznek, emellett olcsó akvárium világítást jelentenek.