A farmerkabát a retró divat képviselője

A farmerkabát a retró divat képviselője

Egy nő nemcsak akkor lehet stílusos, amikor elegánsan öltözködik. A lazaság is divat és a farmerkabát örökzöld sláger. Szinte minden ember rendelkezik legalább egy ilyen ruhadarabbal. Népszerűsége abban rejlik, hogy bármivel könnyedén párosítható. Anyagát tekintve egyfajta kék pamutszövet.

Az első farmer ruhadarab 1870-ben készült. Hamar elnyerte az emberek tetszését, mert nagyon strapabíró. Ma már szinte elképzelhetetlen egy ruhásszekrény farmerkabát nélkül. Kényelmes, bármilyen évszakban viselhető. Elsősorban a fiatalok nagy kedvence, de kortól függetlenül mindenki életébe stílust visz. Sokan ,,szakadtan” hordják, ami egy nagyon laza stílusirányzatra mutat. Pólóval, szoknyával, bármilyen nadrággal kombinálva ízléses megjelenést eredményez. Hétköznapi és szabadidős tevékenységhez is kiváló.

Elterjedt a kapucnis változat is, ami hűvösebb időben praktikus megoldás. Kalappal vagy sapkával együtt viselve kiemeli az egyéniségedet. A farmerkabát nemcsak a kék különböző árnyalataiban kapható, hanem már számos színben is.