A háztartás hasznos eleme a bicikli utánfutó

A háztartás hasznos eleme a bicikli utánfutó

A kerékpár pótkocsik története több évtizedes múltra tekint vissza. Ezek az eszközök széles körben elterjedtek a háború utáni Európában a kerékpárral munkába utazó anyukák között, mivel kénytelenek voltak a gyermeket óvodába szállítani a munkahelyre vezető úton. Innentől fogva, a cégek kiemelt figyelmet kezdtek el fordítani a bicikli utánfutó gyártásra.

Idővel pedig az idegenforgalomban, valamint a szörfdeszkák és az állatok szállítására is kiterjedt a termelés. Így történt, hogy a háztartásban különleges szerepre tettek szert a a bicikli utánfutók. A mindennapi életben nagyon gyakran van szükség rájuk, a kisebb rakományok kevés távolságokra történő szállításához.

Ehhez nem mindig kényelmes a személygépkocsik használata, mivel a szállítmány sok esetben piszkos lehet vagy foltot hagyhat a gépjármű szalonjában. A bicikli utánfutók teherbírása maximum 60 kg, a térfogatuk pedig megközelítőleg 90 liter. A legtöbb modell 20 és 16 hüvelyk szélességű kerékkel készül. A szerelvény általában a kerék hátsó tengelyéhez vagy az ülésoszlophoz van rögzítve.