Alvás a hajbeültetés után

Alvás a hajbeültetés után

A hajbeültetés utáni  alvás egy kicsit körülményesebb és komplikáltabb, mint általában. Klinikánk szakemberei tisztában vannak ezzel, ezért szedtünk össze most néhány fontosabb dolgot, amire érdemes odafigyelni a hajbeültetés utáni alvással kapcsolatban. Ha hajbeültésen vett részt, vagy gondolkozik a beavatkozáson, olvasson tovább!

Az első, ami talán nehéznek tűnhet, hogy igyekezni kell megpróbálni egy kicsit tudatosabban aludni, mint máskor. Nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy hajbeültetésen vettünk részt, így a szokottnál óvatosabban kell bánni a fejünkkel még alvás közben is.

A donorterületre nem kell túlzottan odafigyelni, ezen a részen alhatunk is (a fej hátsó és oldalsó része), viszont a beültetett területtel már más a helyzet. Nagyon vigyázni kell, hogy semmiképp se feküdjünk rá erre a területre, mert a graftok kimozdulhatnak, vagy a fejbőr elfertőződhet.Amennyiben a hajbeültetés a fejtető kritikus részére, a forgó területére történt, tehát a fejtető hátsó részére, úgy nagypárnára nem szabad rátenni a fejet, mert az belesüllyedne a párnába, és a beültetett rész így hozzádörzsölődne ahhoz. Hogy ez elkerülhető legyen, érdemes keményebb anyagú párnán aludni, mivel az eltartja a fejet az ágytól és a párnától. Lehet nyakpárnát is használni, ha az esetleg kényelmesebb, de nem szükséges.

A HIMG klinikán a hajbeültetés után minden páciensünk kap tőlünk egy párnára húzható steril lepedőt, amire nyugodtan rá lehet feküdni, nem fog elfertőződni a fejbőr még akkor sem, ha a páciens nem az otthonába, hanem egy szállodai párnán használja.

Minőségi hajbeültetés csak a HIMG hajbeültetési klinikától!

Forrás: unsplash.com