Az álmunkat védő melatonin hatása

Az álmunkat védő melatonin hatása

Mennyezetre függesztett tekintett, újabb és újabb körséta a lakásban, az idő múlására figyelmeztető óraketyegés és a percről-percre fokozódó tehetetlenség egyre dühítőbb érzése. Ki ne ismerné az álmatlanság tipikus velejáróit? Azt azonban talán kevesebben tudják, hogy a melatonin hatása megoldást jelenthet arra, hogy kiszabaduljunk az egymás után átvirrasztott éjszakák csapdájából. Az Ősi Magnézium koncentrátum termékeket forgalmazó internetes oldalon, 11 pontra lebontva ismerhetjük meg az álmatlanság leküzdésére használt legismertebb gyógymódot, a melatonin hatását.

A tájékoztatás egy 2012-ben publikált tanulmányra is kitér, miszerint uniós kutatás bizonyítja, hogy 2 milligramm melatonin lefekvés előtt már elég ahhoz, hogy az alvás hossza és minősége látványosan javuljon. A melatonin hatása a szívműködés, a reumás kötőszövet- és izomfájdalom, illetve a krónikus fájdalmak enyhítése, a menopauza kellemetlen tüneteinek csökkentése, valamint az immunrendszer erősítése szempontjából is kulcsfontosságú lehet.

A betegségek lelki okai sohasem mellőzhetőek

Stresszes, rohanó világunkban talán időnk sincs végiggondolni, mi minden állhat egy rendszeresen jelentkező testi panasz hátterében. Pedig a betegségek lelki okai mielőbbi orvoslást igényelnének ahhoz, hogy a velük járó tünetek enyhülni kezdjenek, esetleg egészen megszűnjenek. Az osimagnezium.hu honlapon konkrét diagnózisokra lebontva szerezhetünk tudomást olyan gyakori betegségek lelki okairól, mint az ízületi gyulladás, a pajzsmirigy alul- vagy túlműködés, a nőgyógyászati és a férfiakat érintő betegségek, a gyomorbajok, a cukorbetegség, a gerinc eredetű panaszok, bakteriális fertőzések, szív- és érrendszeri vagy idegrendszeri betegségek, valamint bőrproblémák.

A legtöbb esetben a túlzott aggodalom, az érzelmek elfojtása, az önbizalomhiány, a múlt sérelmeinek feldolgozatlansága, a hosszú ideje rejtegetett bűntudat vagy a magány idézi elő testünk lázadását, ezért a betegségek lelki okai semmiképpen sem zárhatóak ki a gyógyulási folyamatból.