Az izomátvágás nélküli csípőprotézis beültetés előnyei

Az izomátvágás nélküli csípőprotézis beültetés előnyei

A csípőműtétek során az ízületet három irányból közelíthetjük meg, hátulsó, oldalsó és elülső irányból. Az elülső feltárásból végzett csípőprotézis beültetések során nincs szükség a csípőt körülvevő izmok és inak átvágására. Az oldalsó és hátsó megközelítésben azonban ez elkerülhetetlen. Az izomátvágás nélküli csípőprotézis beültetés műtéttechnikailag nehezebb és nagyobb tapasztalatot igénylő eljárás, ugyanakkor több előnnyel is jár.

Az egyik és legfontosabb, hogy mivel nem kell az izmokat és az inakat átvágni, ezek funkciója megmarad a műtét után is. Ezzel egyrészt elkerülhető a műtét után visszamaradó sántítás, fájdalom és a maradandó izomgyengeség is. Másfelől, stabilabb lesz a csípő, hiszen az izmok tartó funkciót is betöltenek.

A további előnyök közé tartozik, hogy az elülső feltárásból végzett operáció kisebb vérzéssel és fájdalommal jár, tehát nincs szükség vérátömlesztésre, a páciensek pedig 0 és 3 nap közötti időszak alatt elhagyhatják a kórházat. Nincs szükség korlátozásokra sem. A páciensek akár az oldalukon is fekhetnek, és néhány nappal a műtétet követően már vezethetnek is. Szeretne stabil csípőt és fájdalommentes életet? Kérjen időpontot Dr. Dománhoz!