Erre figyeljünk a gyerekszoba lámpa kiválasztásánál!

Erre figyeljünk a gyerekszoba lámpa kiválasztásánál!

Nincs annál nagyobb öröm, mint amikor új családtag érkezik a lakásba. Érdemes azonban felkészülten várni a picit, ami a gyerekszoba lámpa kiválasztását is magába foglalja. Rengeteg lámpa létezik, de a gyermek korának és érdeklődési körének megfelelően kell kiválasztani. A játékos, színes és gyermekmotívumokkal díszített darabok mindig a legkisebbek kedvencei szoktak lenni. Természetesen a világításnak nem lehetnek hegyes élei, hogy elkerüljük a sérüléseket. A választék szinte végtelen, számos szín, téma és különböző kombináció áll rendelkezésünkre.

A gyerekszoba lámpa vásárlásakor mindenképpen vegyük figyelembe a szoba méretét, az ablakok számát és kialakítását, a falak, a bútorok és a szőnyegek színét. Mivel a gyerekszoba nemcsak hálószobaként, hanem játszószobaként, később pedig tanulószobaként is szolgál, egyetlen világítás biztosan nem elég. Az alap egy központi lámpa, de ehhez még egyéb extrák is kellenek. Ha azt akarjuk, hogy a kicsik jól érezzék magukat, akkor a legjobb az életkoruknak megfelelő gyerekszoba lámpa.

A babafészek elhelyezése és használata

Ha megvagyunk a világítással, akkor jöhet a kényelem. Amikor újszülöttről van szó, akkor a babafészek nagyszerű lehetőségeket tartogat. A babaszoba berendezése a kreativitás gyakorlása. A kulcs a kényelmes és szép kialakításhoz az, hogy ügyeljünk a részletekre és mindent könnyen elérhető helyen tartsunk. Manapság minden kiságynak biztonságosnak kell lennie, mivel a legtöbb gyermek 2-3 éves koráig alszik benne.

Győződjünk meg arról, hogy az anyagok, a rudak közötti távolság, az ágyalap emelésének és süllyesztésének támasztékai, a matrac és a keresztrudak magassága biztonsági ellenőrzésen mentek át és ez a gyártó címkéjén is szerepel. A babafészek egészen más kategóriába tartozik, bár szintén a pihenést szolgálja. Sokan a földre teszik vagy az ágyon helyezik el, ahol a legkisebbek könnyedén elalhatnak és nem kell attól félnünk, hogy leesnének. A babafészek készen is megvásárolható, de a bátrabbak maguk is elkészíthetik. Egy biztos, ajándéknak is tökéletes.