Hamar elkészíthető az amerikai csokis keksz

Hamar elkészíthető az amerikai csokis keksz

Vannak napok, főleg hétvégén, amikor olyan szívesen ennénk valami finomságot, de nem szeretnénk túl sok időt a konyhában tölteni ennek elkészítésével. Nem is kell, hiszen például az amerikai csokis keksz igazán hamar előállítható, ráadásul viszonylag kevés alapanyagból.

Ha van otthon sótlan vaj, búzafinomliszt, barna-, kristály- és vaníliás cukor, pár deka tej-, illetve étcsokoládé, tojás, szódabikarbóna, só és vaníliaaroma, akkor máris hozzákezdhetünk. A tökéletes amerikai csokis keksz egyik titka a barnított vaj. Ezt nem szabad kihagyni, mert rengeteg plusz ízt visz a süteménybe, ettől lesz igazán különleges íze és illata, de elkészíteni sem nagy ördöngösség.

A tésztájának kikeverése hagyományos módon történik, de a receptben lévő leírást mindenképpen célszerű betartani. Gondolunk itt arra például, hogy a lisztet nem beleborítani, hanem beleszitálni kell a tálba, majd alaposan összeforgatni a sóval és a szódabikarbónával.

Apró dolgokon múlik a siker, nemcsak a süteményeknél, hanem az életben is. Az amerikai csokis keksz sütésénél vigyázni kell arra, hogy a sütik mérete egységes legyen, hogy egyszerre tudjanak kisülni. A tepsibe ne egy, hanem két sütőpapírt tegyünk egymásra, mert a két papír közötti réteg segít a szigetelésben, így a kekszek alját egyenletesebb hőhatás éri.

Még mutatósabb lesz az amerikai csokis keksz, ha a golyócskák tetejébe pluszban csokoládécseppeket nyomkodunk. Az igazán finom sütemény külseje ropogós és omlós, a belseje pedig puha és egy kicsit ragacsos. Nagyon jó páros ez egy süteményen belül.