Hová helyezzük a klíma kültéri és beltéri egységeit?

Hová helyezzük a klíma kültéri és beltéri egységeit?

Az elektromos termékek vásárlása napjainkban nem okoz akkora kihívást, mint az még pár éve is volt, hiszen ma már könnyű a szerelése vagy egyáltalán nem is igényel. Azonban érdemes néhány információt begyűjteni minden termék elhelyezésével kapcsolatosan, hogy az a legoptimálisabban tudja kiszolgálni a tulajdonosát.

A klíma kérdéskörét tekintve is felmerül néhány kérdés, viszont ezekre egyszerűen meg lehet találni a válaszokat, ha tudjuk, hogy hol keressük. Idetartozik például az is, hogy hová érdemes felszerelni a beltéri és a kültéri egységeket.

Az előbbinél érdemes figyelembe venni, hogy hol nem okoz huzatérzetet, illetve az esztétika is számít. Az utóbbi, vagyis a klíma kültéri egységének esetében már kicsit komplexebb a kérdés, de nem bonyolult. Mindenképpen biztosítani kell a megfelelő szellőzést, illetve ajánlatos figyelni a gyártó által szabott távolságokat is.

Viszont a klíma egységeit érintő karbantartás miatt érdemes olyan helyet találni, aminek köszönhetően könnyedén hozzá lehet férni és meg lehet ejteni.