Egyszerűbbé vált a napelem beruházás

Egyszerűbbé vált a napelem beruházás

Az elmúlt évekhez képest, nálunk is egyre egyszerűbb az alternatívnak nevezett energiaforrások engedélyeztetése és telepítése. Ennek köszönhető, hogy a napelem már hazánkban is egyre gyakrabban látható a házak tetején vagy udvarokban, de a naperőművek sem ritkák.

Sőt, kisebb üzemek vagy családi gazdaságok az energiaellátásukat részben vagy teljesen napelem segítségével oldják meg. Ehhez gyakran igényelhető támogatás, akár hazai, akár az EU forrásaiból. Egyre több a gyártó is, ezért az árak valamelyest visszaestek az elmúlt évekhez képest.

De napelem telepítéshez még mindig mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni, mint például egy gázfűtésű lakás felszerelése esetén. Viszont, a már sok éve bejáratott energiaforrásokkal szemben, a napenergiát felhasználó berendezések a megvásárlásuk és felszerelésük után nem járnak semmilyen költséggel.

Ha visszaosztja az ember a befektetési összeget és a használati időt, akkor igen kedvező eredményt kap. A mai energiaárak mellett, a napelem nagyon jó lehetőség, arról nem is beszélve, hogy maximálisan környezetkímélő.