Megelevenedik a múlt az amigurumi fonallal

Megelevenedik a múlt az amigurumi fonallal

Nincs még egy olyan nemzet a világon, mint a japán! A Felkelő Nap országának a különlegessége roppant komplex, aminek az alapja a hagyományok mély tisztelete és megtartása. A múlt szokásaihoz való kötődés egyik terméke az amigurumi fonal.

A szóban forgó anyagot, az amigurumi fonalat a több ezer éves tradícióhoz ragaszkodva, a japán hölgyek különféle mutatós és egyedi figurák megalkotására használják mind a mai napig. Szerencsére a technika már nemcsak a szigetország népének a sajátja, sőt, Európa-szerte hatalmas népszerűségnek örvend a kötés-horgolás eme irányzata.

Az amigurumi fonal egyébként nagyon beszédes elnevezés, ugyanis a szó első tagja magát a tevékenységet, a kötést és a horgolást jelöli, míg a második tag a végeredményre utal, a játékfigurára. Abban az esetben, ha kedvet kapott a keleti kultúra ez irányú megismerésére, az interneten számos leírást találhat a módszer elsajátításáról, a prémiumminőséget képviselő, gyönyörű amigurumi fonalat pedig megrendelheti a Nordfonal webáruház oldaláról.