A fog implantáció a fogpótlás legjobb módszere

A fog implantáció a fogpótlás legjobb módszere

A fogvesztés minden szempontból kellemetlen, sőt, traumatikus élmény. Régebben is voltak különböző módszerek a fogak pótlására, azonban a fog implantáció valódi forradalmat jelentett ezen a területen. Manapság a fogbeültetés a legmodernebb módja a foghiányok pótlásának. Már a korai stádiumában is rendkívüli technika volt, azonban az implantációs módszerek folyamatos fejlődésen mennek keresztül.

Hogyan képzeljük el ezt, a hazánkban is egyre gyakrabban igényelt eljárást? A fog implantáció során a hiányzó fog helyére beültetnek egy műgyökeret, aminek feladata a fogpótlás viselése. Az implantátumon elhelyezett fogpótlás lehet korona, híd vagy fogsor, így tehát lehetséges egy vagy több fog hiányát, akár a teljes fogatlanságot is pótolni.

A fog implantáció minimális fájdalommal és kockázattal járó eljárás, aminek az eredménye egy vagy több tökéletesen illő, erős és természetes hatású fog. A megfelelő indikáció és szájhigiénia mellett, egyetlen páciensnek sem kell tartania a testidegen implantátum kilökődésének veszélyétől.