Fillérekből kevert dekupázs ragasztó

Fillérekből kevert dekupázs ragasztó

A szalvétatechnika elkötelezett hívei szívesen készítenek az otthonukba és ajándékba is egyedi alkotásokat. Számukra jó hír, hogy dekupázs ragasztó házilag is készíthető, tehát a műveikhez ezt is saját kezűleg csinálhatják meg. A ragasztó, ami egyébként elég költséges, tulajdonképpen fillérekből is előállítható. Két verziója van a pénztárcakímélő metódusnak, tapéta- vagy PVA ragasztó felhasználásával készülhet.

Ez a dekupázs ragasztó ugyanolyan hatékony, mint az üzletből megvehető típusok. Az említett változatok közül bármelyiket választjuk, az eredmény tökéletes lesz. Az ünnepek előtt különösen fontos, hogy mennyiből tudjuk kihozni a családnak, rokonoknak, barátoknak szánt ajándékot. Nos, amennyiben a dekupázs ragasztó a legolcsóbb módon kerül elkészítésre, félnivalónk nincs.

Gyakran használt a dekupázs technika

Az ügyes kezű személyek néhány szalvéta felhasználásával is különös alkotásokat hoznak életre. Gyönyörű alkotásokat eredményezhet a dekupázs technika, ha tehetséges ember alkalmazza. Ennek során a díszíteni kívánt felületre a nekünk tetsző mintákat és illusztrációkat vihetjük fel. Ez a kreatív hobbi nagy népszerűségnek örvend, nem véletlenül.

Rendkívül látványos csecsebecsék készülnek ennek alkalmazásával, amelyek bármelyik igényes háztartásban megállják a helyüket. Az internetes oldalakon lépésről lépésre le van írva maga a dekupázs technika, illetve annak használata. Érdemes tájékozódni felőle, mielőtt nekifognánk egy általunk elképzelt alkotásnak, ha tökéletes tárgyat szeretnénk művészileg megalkotni.