Ismerjük meg a szennyvízszivattyú mőködését!

Ismerjük meg a szennyvízszivattyú mőködését!

Az emberi kíváncsiságot csak a tudás tudja kielégíteni. Sokan a kellemes témák mellett, olyan kérdésekre is keresik a választ, mint például a szennyvízszivattyú működése.

Elsőre talán undorítónak tűnhet, azonban hozzájárul a világunk kényelméhez és tisztántartásához. Pár évszázaddal ezelőtt, minden szemét az utcákon folyt végig, ami nemcsak elviselhetetlen szagokhoz, hanem halálos betegségekhez is vezetett, így teljesen normális, ha a működése iránt érdeklődünk.

A feladata nagyon egyszerű, a szennyezett vizet kell kiemelnie a gyűjtőhelyről, majd egy csatornába szállítania. A felépítése jóval összetettebb a hagyományos változatnál, mivel ilyenkor sokkal több szennyeződésről beszélünk.

Míg az előbbi csak a tiszta vizet szállítja, addig a szennyvízszivattyúban szinte mindent találunk, hiszen a darabosabb koszokkal is meg kell küzdenie. Általában 2 fajtáját különböztetjük meg, létezik az aprítós és az örvénykerekes. Beépítés előtt tudakozódjunk, hogy nekünk melyik szennyvízszivattyú szükséges!