Kötelező betartani az üzemanyagtöltő állomás előírásait

Kötelező betartani az üzemanyagtöltő állomás előírásait

Ami a mobil üzemanyagkút kialakítását illeti, ez egy szállítható fém raklapra erősített, olajálló lakréteg bevonatú, homokfúvott, elektrosztatikus porfestékkel bevont szerkezet. Persze a hordozható üzemanyagtartály alkalmas másod- és harmadosztályú tűzveszélyes anyagok tárolására és szállítására is.

A mai korszerű hordozható üzemanyagtartály mindegyike Fe 360B szénacélból készült és 2,5 mm vastagságú fallal rendelkezik. A teljes biztonság és egyszerű kezelhetőség érdekében, ezek megannyi egységgel és védelmi eszközzel rendelkeznek. Nyilván a Veszélyes Áruk Európai Szabályzat szabványainak is maximálisan megfelelnek, nem csupán a tartályok, de a kellékek is.

A hordozható üzemanyagtartály raklapja és egyben egyik legfőbb tartozéka rögzíthető törés-biztos vázzal bír. Ennek mindegyik oldalán emelőnyílások vannak. A berendezés szerves része még a 2 darab emelőfül, amelyekkel az eszköz teli állapotban is biztonságosan emelhető és szállítható. A hordozható üzemanyagtartály még olvadó biztonsági fedéllel is kell rendelkezzen, aminek az olvadási pontja 100 Celsius-fok.

Végezetül nem hiányozhat a borulás gátló. Egy ilyen gyakran elengedhetetlen a benzinkutaknál. Nyilván ahhoz, hogy minden rendben legyen, az üzemanyagtöltő állomás előírásai, azoknak a teljes megismerése és betartása nagyon fontosak. Ugye a benzinkút üzemeltetése, mint akármilyen biznisz, sok odafigyelést igényel.

Az üzemanyagtöltő állomás előírásai között megtalálható az ideális terület biztosítása, a minden apró részletre kitérő üzleti terv és persze az elegendő mennyiségű tőke. Az üzemanyagtöltő állomás előírásai közül mindenképp a legfontosabb a területtel kapcsolatos. Mielőtt belekezd az építkezés tervébe az ember, tudnia kell, hogy az adott terület alkalmasnak bizonyul-e nem csupán az építkezésre, hanem az üzemeltetésre is.

Nem szabad elfelejteni, hogy a benzinkút üzemeltetés fokozottan tűz- és robbanás veszélyes anyagok kezelésével jár együtt. Az üzemanyagtöltő állomás előírásai, szabályai ezért is nagyon szigorúak. Gondolni kell ekkor a létesítési feltételekre, az elhelyezési és védő távolságokra, de a sokféle berendezések műszaki állapotára is.