Középület tervezés újfajta stílusban

Középület tervezés újfajta stílusban

A szépség és biztonság mind olyan feltételek, amelyeknek muszáj érvényesülniük, amikor bizonyos ingatlanok megtervezése, valamint kivitelezése történik. A középület tervezés kulcsfontosságú eleme, hogy azoknak a funkcionalitása ne vesszen el, de mégis kiválóan illeszkedjenek a már meglévő környezetbe, de tegyék ezt lehetőleg előremutatóan.

A város képe gyorsan változik. Ami ma még stílusos, az néhány éven belül elkezd kikopni a divatból és jelentősen eltér az aktuális trendektől. Ha az állandóság jelképéről van szó, akkor ezt egy ingatlan bátran képviselheti. A középület tervezés ezért szerencsés, ha előremutató jellegű számos tekintetben. A feladat nem egyszerű.

A mérnöki precizitásnak és a művészi dinamikának szorosan együtt kell működnie, ami csak úgy lehetséges, ha valakinek ehhez tökéletes képzelőereje van. Kalivoda Árpád építész biztosan nem okoz csalódást. Eddigi munkái is magukért beszélnek. Westend City Center II remek példa arra, hogy a középület tervezés mennyire dinamikus lehet. További munkák is megtekinthetőek a témában a quartier.hu oldalon.