Melyek a legnépszerűbb készpénzmentes fizetési módok Magyarországon?

Melyek a legnépszerűbb készpénzmentes fizetési módok Magyarországon?

A gazdaság folyamatosan fejlődik. Az elmúlt években hihetetlen átalakulás történt számos területen, főként, ami a fizetéseket illeti. Nagyon régre kellene visszamenni, ha szeretnénk megérteni a történet lényegét. Kezdetben cserekereskedelem volt, hiszen még nem létezett pénz a mai valójában. Ezért tehát árukat adtak árukért. Amikor belátták, hogy ez nem annyira jó, akkor megtörtént egy köztes értékhordozó megjelenése, ami a pénz volt. Ezt úgy tartják, hogy a föníciaiak találták ki.

A nemesfémekből készült érmék hódítottak, majd megjelentek a bankok. Ezek az intézmények elkezdtek kibocsájtani értéket szimbolizáló papírokat. Az alap az volt, hogy az arany a bankoknál volt letétben, biztos helyen és a papírpénz vette át ennek a szerepét. Ez évszázadokon keresztül működött, míg végül a digitalizációval már elkezdték ezt is kivezetni a sorból. Ma már egyre több helyen fizetnek elektronikus úton, voltaképpen adatokkal. Ehhez viszont kell egy bizonyos technológiai háttér, szoftverek és hardverek formájában. A CMO készpénzmentes fizetési módszerei is elterjedtek Magyarországon.

Legyen szó bankkártya terminálokról, SoftPOS rendszerekről, mindegyikre pályázhatsz a CMO révén. Ezek teljesen biztonságosak és könnyen kezelhetőek. A POS terminálok a legnépszerűbbek, amik ott vannak már szinte minden online pénztárgép mellett. Azok, akik sokat utaznak a vállalkozásukkal, leginkább a SoftPOS rendszerekre támaszkodnak, ezek voltaképpen okostelefonra vagy tabletre telepített terminálok. Képesek továbbá lekezelni a QR kóddal való PayPal fizetéseket. Ezekre többnyire azért van szükség, mert jogszabály írja elő a készpénzmentes fizetési feltételek biztosítását.

Ugyanakkor, a cégeknek is előny ezek megléte, ugyanis egyre többen döntenek a kártyával való számlakiegyenlítés mellett, többnyire kényelmi és biztonsági szempontokból. Ilyen formában, ahol ez a metódus biztosított, oda többen mennek vásárolni. Ha bolt nyitásán gondolkodsz, akkor mindenképpen ismerd meg közelebbről a készpénzmentes fizetés módszerének lehetőségeit és szerezd be azok valamelyikét időben és kedvező költségeken!