Miből áll a reszponzív weboldal készítés?

Miből áll a reszponzív weboldal készítés?

A reszponzív webdizájn azt a tervezési stratégiát jelenti, ami olyan webhelyeket hoz létre, amelyek jól működnek a mobileszközökön, táblagépeken és asztali számítógépeken egyaránt. A reszponzív weboldal készítés viszont olyasvalami, amit az emberek évekig tanulmányoznak, mielőtt profik lennének benne.

Ebben a fajta tervezésben a töréspont az, ahol a webhely tartalma és kialakítása bizonyos módon alkalmazkodik a lehető legmagasabb minőségű felhasználói élmény biztosítása érdekében. Minden weboldalhoz különböző képernyőmérettel rendelkező és változatos felbontású eszközökkel lehet hozzáférni. A reszponzív weboldal készítés alapszabálya, hogy a szoftvernek minden képernyőméreten tökéletesen meg kell jelennie.

A tartalom vagy a kép nem torzítható, vágható ki vagy takarható el. Ennek lehetővé tételéhez a fejlesztőknek néha CSS, illetve médialekérdezési töréspontokat kell alkalmazniuk. Ezek a kódban meghatározott pontok. Az oldal tartalma reagál ezekre és igazodik a képernyő méretéhez, hogy a pontos elrendezést jelenítse meg. Ilyen a reszponzív weboldal készítés.