Milyen helyzetekben kell az öntöző javítás?

Milyen helyzetekben kell az öntöző javítás?
Egy jól megtervezett, kiépített, majd rendeltetésszerűen használt automata locsolórendszer nem hajlamos a gyakori meghibásodásra. A minőségi alapanyagoknak köszönhetően, illetve a szakember profi hozzáállásának és munkájának hála, az öntöző javítás csak nagyon ritka esetben válik elengedhetetlenné.
A problémák döntő többségét valamilyen külső hatás miatt szenvedi el a rendszer. Gyakran kerül például homok a rendszerbe, esetleg nincs megfelelő módon téliesítve az. Sokan ekkor nem is hívnak szerelőt, hiszen tudják, egyszerűen orvosolható a helyzet. Vannak nyilván esetek, amikor az öntöző javítás megköveteli a szakértelmet.

Amikor meghibásodik a rendszer egyik tartozéka, az cserére szorul, akkor biztos, hogy a legjobban a tulaj egy kertmesterrel jár, aki pontosan tudja, milyen termékkel és terméktípussal kell kicserélni a meghibásodott eszközt. Mindig csak a csere segíthet?
Az igazság az, hogy a rendszer részelemei legtöbbször nem szerelhetők, hiszen a gyártók úgy készítik el ezeket, hogy ez ne legyen lehetséges. Gyakran azért válik szükségessé az öntöző javítás, mert eleve nincs jól beállítva a rendszer, esetleg a tulajdonos akarata ellenére átállította a programozást, ezért a vezérlő egység már nem úgy teljesít, mint ahogy azt a kertmester akarta. Egy szakember ezt rövid idő alatt orvosolni tudja egy kis állítással az automatikán és a szórófejeken.

Mi az öntözőrendszer tervező legfontosabb feladata?

Sok olyan kert van, ahol kötelező megtervezni a locsolórendszert. Értelemszerűen az öntözőrendszer tervező legfőbb feladata, hogy egy pontos projektet készítsen, ami aztán segít a megépítésében. Mennyi ideig tart az egész? Nos, ha minden infóval rendelkezik a mester, akkor a legtöbbször nem igényel többet két óránál.
Ugye, aki nagyon precíz akar lenni, az fél napot is eltölthet az egésszel, de az biztos, hogy a legtöbbször nem követel meg ennyit az öntözőrendszer tervező idejéből ez a procedúra. Amint arról már szó esett, szükségesek a kertről bizonyos adatok, amikkel meg tudja adni az árajánlatot az öntözőrendszer tervező.