Milyen intézkedéseket tehetünk izomláz ellen?

Milyen intézkedéseket tehetünk izomláz ellen?

Szerencsére, a mai világunkban egyre inkább életünk részét képezi a testmozgás, a sport, az edzés, de még ha nem is él a rendszeres testmozgás örömeivel, egészen biztos találkozott már az izomláz okozta kellemetlen és tompa fájdalommal. Tehát felmerül a kérdés, milyen praktikákat használhatunk izomláz ellen? A megelőzést illetően, legyen szó sportról vagy az új mosógép felviteléről a harmadik emeletre, mindenképp szükséges bemelegíteni, nyújtani az izmainkat, így nem fogja meglepni a hirtelen megerőltetés.

Az izomláz ellen bevált praktikák között megemlíthető a fájó részek vérkeringésének felpörgetése, a csökkentett intenzitású edzés, a meleg vizes borogatás és a masszírozás is. Ezek mellett, az antioxidánsokban gazdag italok fogyasztása és az étkezés is segíthet gyorsabban átlendülni a kellemetlen napokon. Az igazán kellemetlen izomláz ellen pedig sportkrémeket, kineziológiai tapaszokat ajánlunk.

Nincs olyan ember a Földön, aki ne érezte volna még a kellemetlenül tompán sajgó érzést az izmaiban, a megterhelő munka, sport vagy edzés után. Tehát, mit tehetünk az izomláz enyhítése céljából? A megelőzés igen fontos, nyújtás és bemelegítés, így szimplán elkerüljük a kellemetlen érzést vagy legalább csökkentjük annak intenzitását.

A fájó részeken tapasztalt izomláz enyhítése ellen hasznos praktika a meleg vizes borogatás, forró fürdő, masszázs alkalmazása, de az antioxidánsban bővelkedő élelmiszerek és italok fogyasztása szintén. Ha ez sem elég, jöhetnek a sportkrémek, gyulladáscsökkentő szerek és a kineziológiai tapaszok, amelyek garanciát nyújtanak az izomláz enyhítése alkalmával.