PCR teszt eredmény: mennyi idő után számíthatok visszajelzésre?

PCR teszt eredmény: mennyi idő után számíthatok visszajelzésre?

A PCR teszteket már évtizedek óta használják sokféle kutatásra, mivel ezekkel kimutathatóak örökletes betegségek, genetikai ujjlenyomatok azonosíthatóak, apasági vizsgálatot is lehet végezni velük, de a PCR technológia alkalmas klónozásra és fertőző betegségek diagnosztizálására is, amilyen például a koronavírus. A PCR név elterjedését és széles körben történő megismerését ez utóbbi hozta el, hiszen napjainkban bizonyos tevékenységekhez, utazásokhoz sajnos nélkülözhetetlen az elvégzése.

A MargitLab SOS PCR teszt eredmények például 12 órán belül érkeznek meg a mintavétel után. Ez a jelenlegi legmegbízhatóbb módszer a koronavírus fertőzés kimutatására, de nem mindenhol ennyire gyorsak. Azonban a vizsgálatot gyorsabban is el lehet végezni, ami nagyon jól jön több helyzetben, leginkább olyankor, amikor a betegség tünetei már jelentkeztek valakinél, mert minél előbb el kell kezdeni a kezelést, hogy ne súlyosbodjon a helyzet. Utazáskor szintén kiváló megoldás, mert nincs mindig több napunk arra, hogy várjuk a PCR teszt eredményt.

Ezért érdemes a Margit Laboratóriumban elvégeztetni a vizsgálatot, ahol szinte rekordidő alatt megkapható az eredmény. Nagyon sokan azért szeretnék elvégeztetni a tesztet, mert szabadulni akarnak a házi karanténból, ami főleg a panellakásokban élőket sújtja erősebben, mint a kertes házzal rendelkezőket. Ebben az esetben sem mindegy, hogy mennyit szükséges még bezárva maradni. Tehát itt van a különbség a különféle laboratóriumok között!

Míg más klinikákon 24-48 óra alatt készülnek el a teszteredmények, addig a Margit Laboratóriumban kérésre mindössze fél nap a várakozási idő. Továbbá, a különbség nem csupán a gyorsaságban, hanem az árban is megmutatkozik. Az említett laborban 25%-al alacsonyabb áron érhető el a PCR teszt, mint a hatósági árak. Az ár magában foglalja a lelet kiállítását magyar és angol nyelven, ami például utazáshoz elengedhetetlen. Bármilyen célból szükséges elvégeztetnie a PCR tesztet, nyugodt szívvel válassza ezt a laboratóriumot!