Prémium pezsgő különleges alkalmakra

Prémium pezsgő különleges alkalmakra

Ez a remek ital egyetlen ünnepi asztalról sem hiányozhat. A prémium pezsgő egyfajta státuszszimbólum. Az előállítása hosszadalmas és gondos eljárással történik.

Az elsődleges erjesztés után, egy második erjedési folyamatra kerül sor, aminek alkalmával kialakulnak a palackban az érdekes buborékok. Sokféle változattal lehet találkozni az italkereskedések polcain. A kiválasztásánál, az ízlés mellett, figyelembe kell venni a kísérő ételt és a fogyasztási hőmérsékletet is.

Egy jól megválasztott nedű képes fokozni az ünnepi hangulatot és hozzáadni egy csipetnyi luxust a különleges pillanatokhoz. A prémium pezsgő gyártása először Champagne-ban bontakozott ki, majd terjedt el világszerte. Az első palack a Szent Benedek-rendi apátság pincevezetője, Pierre Perignon nevéhez fűződik.

A palackos erjesztésű változatok mind minőségiek és minimum 9 hónap az érlelési idejük. A címkéjükön bottle fermented felirat olvasható, így könnyen felismerhetőek. A prémium pezsgő fogyasztását illetően, 6-8 C fokra hűtve ajánlott, hiszen így adja át a teljes ízvilágát.