Az áramláskapcsoló az öntözőrendszer szíve

Az áramláskapcsoló az öntözőrendszer szíve

Mindnyájan szeretnénk, ha a kertünket csodásan zöldellő pázsit, különféle virágok és más növények ékesítenék. Annak érdekében, hogy ezt elérjük, egy jól működő öntözőrendszert kell kialakítanunk, aminek az áramláskapcsoló elemi része. Ez a kulcsfontosságú szerepet játszó műszer a szivattyú megfelelő működéséért felel.

A speciálisan kialakított szenzorok képesek észlelni, ha vízhiány következik be, aminek során automatikusan leállítja a szivattyút. Amennyiben az tovább folytatná a működését úgy, hogy a rendszerbe nem jut be víz, komoly károk keletkeznének a mechanikájában.

Az áramláskapcsoló nagyon értékes eszköz, hiszen jelenléte megannyi probléma felmerülését akadályozza meg, így sok pénzt spórolhatunk a beüzemelésével. Előfordulhat, hogy csőrepedés miatt nagymennyiségű víz távozik a rendszerből, ám az áramláskapcsoló ebben az esetben is képes helytállni és leállítani a szivattyút. Számos típusban vásárolható meg. Igyekezzünk a saját céljainknak teljes mértékben megfelelő modellt beszerezni!