Az infraszauna után zuhanyozzon le!

Az infraszauna után zuhanyozzon le!

A rutinos szaunázók tisztában vannak azzal, hogy nemcsak az izzadás előkészítése igényel gondos odafigyelést, hanem legalább ugyanannyira fontos ügyelni a befejezésére is.

Ezért az infraszauna nyugalmából kilépve nem tanácsos rögtön meleg fürdőt, zuhanyt venni, mert ezek kedvezőtlen hatással vannak a vérkeringésre, mint ahogy az azonnali sportolás is. A melegítés-hűtés szakaszokat maximum 3-4 alkalommal javasolt megismételni, mert ezt követően további pozitív hatások már nem várhatóak, csupán feleslegesen terhelnénk meg vele a testünket.

Mivel a szaunázás során a szervezetünk teljesen megtisztul, megszabadul a méreganyagoktól és a bőrön lévő szennyeződésektől is, ezért nem érdemes különböző vegyi anyagokat is tartalmazó tusfürdőkkel rögtön újra beszennyezni.

Az infraszaunát elhagyva nem szabad azonnal hazaindulni, hanem meg kell várni, amíg az izzadás folyamata teljesen leáll, a szervezet visszahűl, amihez legalább ugyanannyi idő szükséges, mint amennyit a kabinban eltöltöttünk, különben megbetegedhetünk.