Dobozok csomagfeladáshoz: milyet érdemes választani?

Dobozok csomagfeladáshoz: milyet érdemes választani?

Az utóbbi években jelentősen megnőtt az online üzletek száma a piacon. Például még 2010-ben lényegesen kevesebb webáruház működött. A webshopok forgalmának felvirágzása az online világ fejlődésének és az emberek elkényelmesedésének tulajdonítható, az utóbbi másfél évben pedig a koronavírus-járvány miatt voltunk kénytelenek minél több mindent az otthonunkból megrendelni, amiket kifogástalan csomagolásban kaptunk meg, erre vigyáztak a webáruházak üzemeltetői. Több szempontot is érdemes végig mérlegelnie a biztonságos csomagfeladás érdekében.

Minden megrendelt terméket teljes épségben kell a megrendelőnek leszállítani, ellenkező esetben viták és egyéb problémák lehetnek, ami rendkívül kellemetlen. Sokféle csomagküldő doboz létezik, a 3 és az 5 rétegű típusok a leggyakrabban használtak. A 7 rétegű papírdobozt csak nagyon ritka esetben alkalmazzák. A rétegek száma, valamint az anyag minősége határozza meg az adott termék szerkezetét, vagyis annak tartósságát és erősségét.

A megrendelt vagy becsomagolni kívánt terméknek, tárgynak a méretéhez kell kiválasztani a megfelelő papírdobozt. Csomagküldő dobozok számtalan méretben vásárolhatóak meg a kisiparoseszkoz.hu webáruházból, a méretlista megtekinthető a honlapon. A listán feltüntetett számok mindig a papírdoboz belméreteit mutatják, hosszúság, szélesség és magasság sorrendben. Az adott doboz terhelhetőségét a táblázatra kattintva, a terméken belül láthatjuk.

A tető-fenék lapolt doboz a hagyományos típus, amit a leggyakrabban szoktak használni. Ezeket a dobozokat alkalmazzák a webshopok a csomagok 90 százalékánál. Nagyon egyszerű használni, az alján a 4 fület behajtjuk, ragasztószalaggal leragasztjuk és már bele is helyezhető a termék. Amikor ez megvan, behajtjuk a tetején is a füleket, leragasztjuk és címezhetjük is. A kimetszett dobozokkal szemben, számtalan érv szól ezek mellett. Az első az egyszerű használat, aztán a helytakarékos tárolás, pénztárcabarát jelleg, illetve az, hogy szállításnál rakatolható, egységesíthető.