Fotovillamos naperőmű az AM TECHNIC Kft. kínálatából

Fotovillamos naperőmű az AM TECHNIC Kft. kínálatából

A légszennyezés, valamint a természeti erőforrások mértéktelen használata napjainkban világméretű probléma. Ennek megoldásaként, a nem megújuló energiaforrásokat egyre jobban felváltják a megújuló alternatívák, mint a szél, a Nap vagy a geotermikus hő.

A Napból érkező sugarak felhasználására jött létre a naperőmű, ami lehet fotovoltaikus vagy hőerőmű. Az AM TECHNIC Kft. elsősorban az első típusba tartozó erőművekkel foglalkozik, amelyek napelemekkel alakítják át a Napból érkező sugarakat.

Az eljárás ugyan költséges, hiszen a beruházás megtérülésére számításokat, valamint környezetterhelési tanulmányt kell végezni a telepítés előtt, viszont számos előnnyel is rendelkezik.

Lényegesen csökkentheti a levegőbe történő káros anyagok kibocsátását, ami manapság fontos szempontnak számít. Emellett a beruházás egyszeri költség, a naperőmű telepítés után ingyen szolgáltatja az energiát, közvetve a gazdaságot is erősítheti. A napelemek működéséhez nem szükséges erős napsütés, mert árnyékban is képesek energiát termelni.