Mi a különbség a sötét és a fehér rum között?

Mi a különbség a sötét és a fehér rum között?

A könnyű és édes íz ideális választássá teszi ezt az italt számos klasszikus koktélhoz, például a Mojitóhoz vagy a Pina Coladához. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a fehér rum önmagában nem fogyasztható.

Sok jó minőségű változat létezik, amelyek a kellemes karakterükkel meglepik a fogyasztókat. A fehér fajtákat általában körülbelül 1, de akár néhány évig is érlelik rozsdamentes acéltartályokban vagy tölgyfahordókban, amelyek világos, átlátszó színt kölcsönöznek.

A sötét típushoz hasonlóan, ezek is a cukornád levéből vagy melaszból készülnek, de általában rövidebb idejű desztilláción esnek át. A sötét variáció természetesen a színében különbözik a fehér rumtól.

Ahelyett, hogy a desztillációt követően azonnal szűrnék és palackoznák ezeket, először szenesített tölgyfahordóban vagy fahordóban érlelődnek, idővel pedig sötétebbé és hangsúlyosabbá válik az ízük. A színárnyalat attól függ, hogy mennyi ideig érlelték az italt. A fehér rum általában nincs túl sokáig érlelve, míg a sötétebbek esetében ez hosszabb folyamat.