Mihez szükséges az UTP csatlakozó?

Mihez szükséges az UTP csatlakozó?

Minden strukturált kábelhálózat a végső berendezéssel ér véget, ami a kábelrendszerek által továbbított jelekkel működik. Az olyan eszközt, ami kapcsolatot biztosít a vezeték és a készülék között, UTP csatlakozó névvel illetik. A helyi számítógépes hálózatok kiépítéséhez szabványos nyolcágú csavart érpár használatos.

A megszakításokhoz pedig csavart érpárú szabványos UTP csatlakozókat. Ezek téglalap alakú műanyag adapter formájában készülnek, a kialakítása pedig magába foglalja a speciális villás dugóval ellátott kábelt. Az UTP csatlakozóknak, mint bármelyik másik hálózati csatlakozónak, megbízható mechanikai kapcsolódást kell biztosítaniuk az eszközkábel és a csatlakozónak, valamint védeniük kell a kapcsolódási helyet az interferenciától és a környezeti hatásoktól.

Mivel az UTP csatlakozó kialakítása egységes, ezért megfelel az RJ-45 szabvány követelményeinek. A vásárláskor figyelembe kell venni az adott helyi hálózat sávszélességét és az elektromágneses interferencia elleni védelem szükségességét.