Öntöző szórófej eltérő méretben

Öntöző szórófej eltérő méretben

A berendezés egyik legfontosabb eleme, ami a vízkibocsátást végzi. Az öntöző szórófej megfelelő kiválasztására figyelmet kell fordítani, hiszen nagymértékben meghatározza a hatékonyságát. Ahhoz, hogy sikeres legyen a vásárlás, a kert méretét és tagoltságát célszerű szem előtt tartani. Az eszköz hatótávolság, működési elv, valamint szóráskép alapján különböztethető meg. A spray változat a vizet rendkívül finom módon, vagyis porlasztva juttatja el a virágoknak és a növényeknek.

Ez az öntöző szórófej eltérő méretben érhető el. A kisebb termék a tetőkert esetében bizonyulhat jónak. Olyan helyen veszik igénybe, ahol kevés hely áll rendelkezésre. A nagyobb gyepes területekre a rotoros típus a legalkalmasabb. A hatótávolsága alapján lehet mini-, közép- és nagysugarú. A beszerzés előtt érdemes tájékozódni arról, hogy az otthonában található kertbe melyik lenne a legjobb alternatíva. Az öntöző szórófej minden variációját megtalálhatja a szaküzletekben. Ha nem tud dönteni, akkor bátran kérje az eladó segítségét!

A locsoló rendszer kiépítése szakértelmet igényel

A telepítése mellett sokan döntenek napjainkban. Az automata locsoló rendszer a kellő vízmennyiséget optimálisan juttatja el a növényeknek. A maximális hatékonyság mellett, minimális a vízigénye, ami azt jelenti, hogy rendkívül takarékos. Az egyik legnagyobb pozitívuma, hogy emberi felügyelet nélkül működtethető. Teljesen önállóan üzemel, így Önnek több lesz a szabadideje. A legfontosabb alkatrészek közé sorolható a vezérlő automatika, az esőérzékelő, a fúvóka, a vízvezetékcső, az idomok és a mágnesszelepek.

A locsoló rendszer kútról, esővízgyűjtő tartályból, tóból, patakból is üzemeltethető. Ha egyik sem áll rendelkezésre, akkor sincs probléma. Ebben az esetben a vezetékes vizet is használhatja. A szolgáltatótól kérhet almérőt a szerkezethez, így megspórolhatja a csatornadíjat. Ha szakszerűen történik a kivitelezés, akkor a tartozékok közel 90 %-át a föld alatt vezetik el a szakemberek. A locsoló rendszer kiépítésével kapcsolatban kérhet előzetes árajánlatot, hogy tisztában legyen mennyibe fog kerülni a munka.