Pontiac Trans AM, a Knight Rider autója

Pontiac Trans AM, a Knight Rider autója

Egy beszélő, önmagát irányító autó nem tartozik az emberek mindennapjaihoz. A Pontiac Trans AM, a Knight Rider című film KITT nevezetű autónak a tulajdonosát mindenben végigkíséri, munkáját szuperképességeivel segíti. KITT nem csupán egy egyszerű autó, hanem a film főszereplőjének, Michael Knight legjobb barátja is.

Az autó különlegessége jelentős részben hozzájárult a film sikeréhez. A modell egyedi, páratlan tervezés, kifejezetten a film forgatására készítették. A fekete, 5-sebességes automataváltós, benzines jármű Budapesten található, jelenleg harmadik tulajdonosának a birtokában.

A Pontiac Trans AM, a Knight Rider autójának végsebessége turbó használatával elérte a 480 km/h gyorsaságot, nélküle pedig a 225 km/h sebességet. A modell eredeti és egyedi gyártását dokumentumok támasztják alá. A Pontiac Trans AM, a Knight Rider című filmben beszélőkészségével nyűgözte le a nézőit. Az autón néhány apróbb javítható karcolás található és mellékletként CD kapható hozzá, amin KITT hangja van rögzítve.