Sokaknak fontos az ásvány karkötők jelentése

Sokaknak fontos az ásvány karkötők jelentése

Az ásványokból nem véletlenül készítenek évezredek óta ékszereket az emberek, ugyanis ezeknek jótékony szellemi, lelki és fizikai hatásokat tulajdonítanak. A kristálygyógyászat kifejezetten érdekes szegmensét képviseli az ásvány karkötők jelentése. A terület elkötelezett híveinek rendkívül fontos, hogy az általuk viselt ékszerek hatásai egymással harmonizálva érvényesülhessenek. Rohanó világunkban lényeges a harmónia és a béke megteremtése, ami leginkább a hegyikristály, a zafír, illetve az amazonit ékszerek viselésével érhető el.

Az ásvány karkötők jelentése szerint, vannak olyan kövek, amelyek nagy segítséget nyújtanak a népbetegséggé váló allergia ellen. A szakértők az akvamarin és a borostyán felhasználásával készült ékszerek viselését javasolják ilyen esetben. Az ásványok egyéb problémák ellen is ideálisak, mint például az alvászavar, bőrgondok, depresszió, de támogatják az emésztőrendszer működését is. Sokrétű az ásvány karkötők jelentése, amiről érdemes bővebben is tájékozódni.

Közel vannak az opál lelőhelyek Magyarországon

Különböző ásványok, drágakövek hazánkban is megtalálhatóak, többek között a sok jótékony hatással bíró opál is. Sokan nem is tudják, hogy opál lelőhelyek Magyarországon merre találhatóak. Pedig ez a csodálatos ásvány felfedezhető a Balaton-felvidéken, de a Cserhát és a Börzsöny is opál lelőhely. A Tokaji-hegység területén és Monok vidékén nemesopált találunk. Opál lelőhelyek Magyarországon a Zempléni-hegységben is vannak, hiszen itt bújik meg a különleges színezetű tűzopál.

A Duna sekély partján, a lerakódott hordalék között is felfedezhetünk ilyen csodás ásványt, ha szerencsénk van. Rengeteg jó hatása ismert az opálnak, ezért érdemes az ennek felhasználásával készült ékszereket viselni. Ugyanis az opál nyugtatóan hat az idegekre, támogatja egymás megértését, az emberek közötti kommunikációt. Kreativitásra ösztönöz ez a finom rezgésű, érzékeny kő. Szerencsére, léteznek opál lelőhelyek Magyarországon is, bár azt mindenképpen fontos tudni, hogy a hazánkban található drágakövek nem számítanak közvagyonnak.