Szintezőlézer mérnöki pontossággal

Szintezőlézer mérnöki pontossággal

Az építőipari munkák megkövetelik a precizitást. Nem elég csak amolyan tessék-lássék módon kivitelezni a feladatokat, mert az ebből fakadó hibák kijavítása könnyen rendkívül költségessé válhat.

Ezért érdemes inkább olyan eszközöket beszerezni, mint a szintezőlézer. Sokoldalú felhasználást tesznek lehetővé, szemben az egyszerű vízmértékekkel, ráadásul tökéletes méréseket lehet végezni ezekkel a nagyszerű eszközökkel.

A működéséhez egyetlen ceruzaelemre van szükség, ami egy lézersugarat vetít az adott felületre, ami nappali fénynél is kiválóan kivehető. Egy átlagos modell képes akár 10-15 m távolságban is értékelhető fényerőt produkálni. Minél jobb márkáról van szó, annál jobb és pontosabb lesz a szintezőlézer.

Ennek az eszköznek a segítségével egyszerűen ellenőrizhetjük a vízszintes és függőleges vonalakat. Gyakran elég 1 mm eltérés és máris akadályba ütközhetünk. Azon felül, hogy pontosabb, mint a hagyományos eszközök, egyszerre többet is helyettesít a szintezőlézer, mint a már említett vízmértéket, csapózsinórt illetve a függőónt.