Iskolatáska vízálló anyagokból

Iskolatáska vízálló anyagokból

A nyár vége a legforróbb és legfontosabb időszak a szülőknek és a leendő kisiskolásoknak. Rengeteg apróságra kell gondolni, ruhát, füzeteket és írószereket kell vásárolni. De a legfontosabb darab az iskolatáska, amivel a gyermeket iskolába kell vinni.

Az általános iskolás korú gyermekek kisebb súlyú modelleket viselnek, ami lehetővé teszi annak egyenletes eloszlását a gerincen és vállakon. A masszív és robusztus keret jól védi a hátizsák tartalmát.

A kisdiákok, különösen a fiúk, még nem tudják számon tartani a holmijukat, mert az iskolatáska gyakran leesik, eszközként szolgál az iskolai összetűzésekben a szünetekben, ráadásul egyfajta szánkóként is, amikor a gyerek télen le akar csúszni a jeges csúszdán.

Az elsősöknek készült hátizsákok sokféle stílusúak és kialakításúak lehetnek, de a választásnál vannak alapvető szabályok, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni. Fontos például, hogy az iskolatáska tartós, lehetőleg impregnálással ellátott vízálló szövetből készüljön, ami nehezen szennyeződik.