Különböző szivattyú típusok vannak a piacon

Különböző szivattyú típusok vannak a piacon

Különféle berendezések, szerkezetek vannak a piacon manapság, amelyek segítenek kényelmesebbé tenni az életüket. Például a szivattyú típusa és annak kiválasztása elsősorban az igényeinktől függ. Az alkalmazás elsősorban a folyadéktól, annak mozgatásának távolságától és attól a mennyiségtől függ, amit egy adott időkereten belül kell kinyerni.

Nehéz pontosan felismerni, hogy milyen modellt érdemes kiválasztani. Az egyes termékek azonosítása a kialakítást és a pozíciókat figyelembe véve is megtörténhet. Az ideális szivattyú típus kiválasztásának egyszerűsítése érdekében, ezek az eszközök két osztályba sorolhatóak, amik rendkívül eltérő módon működnek és általában összefoglalják a kialakítások többségét.

A dinamikus modelleket különböző csoportba sorolják, de ezek közül néhány a centrifugális, a függőleges vagy a vízszintes centrifugális stb. A függőleges centrifugális modelleket konzolosnak is nevezik. Ezek exkluzív tengely- és karbantartási kialakítást használnak. Ez a szivattyú üzemmód nem használ töltőtartályt a tengely lefedésére, azonban a helyén fojtószelep-persely van.