Öntöző telepítés a nagy zöldterületkre

Öntöző telepítés a nagy zöldterületkre

Nem számít milyen szépen ültetjük be a kertünket, a továbbiakban is gondoskodnunk kell róla. A növények nem tudnak életben maradni az életet adó víz nélkül. Itt jön jól az öntöző telepítés. Ha a telek mérete nagyobb, mint 6 hektár és a gyep legalább 3 hektárt foglal el, akkor nehéz automata öntözőrendszer nélkül boldogulni. Konzultáljon a szakértőinkkel! Ők tanácsot adnak az öntöző telepítéssel kapcsolatban, majd kiválasztják a szükséges berendezéseket és lefektetik azokat, mielőtt elültetnék a drága növényeket, elrendeznék a virágágyásokat, elkészítenék a kerti utakat és leraknák a gyepszőnyeget.

Higgye el, egy nagyobb területű gyepet egyetlen szorgalmas kertész sem tud megfelelően öntözni heti több alkalommal. Az automata öntözéshez a csövek és az elektromosság lefektetése, a berendezések felszerelése mellett, az öntözési programmal ellátott vezérlő és talajnedvesség érzékelők is tartoznak. Ezen kívül az öntöző telepítéshez fontos a szabad vízhozzáférés és egy nagyteljesítményű szivattyú is.

A szikllakertek szerepe a profi kertépítés

A dekoratív zöldterületet képviselhetik virágágyások, sziklakertek és gyepszőnyeg. A dísznövények elhelyezését, akárcsak a többi elemet, előre meg kell tervezni, figyelembe véve, hogyan illeszkedik majd a teljes kialakításba. Ültetés előtt nemcsak a megfelelő hely kijelölése, hanem a talaj előkészítése is fontos. Ehhez a profi kertépítés szakemberei értenek a legjobban. A tűlevelűek ideálisak a modern vegyes virágoskertekbe.

A lombhullató cserjékkel és más évelőkkel való harmonikus kombinálásuk nagyon mutatós elrendezéseket hozhat létre, amelyek nemcsak nyáron, hanem télen is díszítik a kertet. A tűlevelűek, cserjék és kisebb fák, virágok és fű számos termesztett kerti formája, az egész szezonban feltűnően színes és tarka tájat eredményez. A profi kertépítés népszerű eleme a sziklakert is. A sziklakertek művészete a profi kertépítésben abban áll, hogy a kövek között kihajtott finom virágokkal egy festői szikla illúzióját keltsék. A formáját és méretét a kert nagysága és az Ön kívánságai határozzák meg.