Pompadour haj férfiaknak: mitől vagány?

Pompadour haj férfiaknak: mitől vagány?

Férfiak esetében is mindig megvolt a hajdivat, hol a rövidebb, hol pedig a hosszabb fazonokat részesítették előnyben. A hírességek hajviselete minden időben inspirálta a borbélyokat és a vendégeiket, bár a fazont úgy kell kiválasztani, hogy az passzoljon a fejformához és az úr stílusához egyaránt. Több ok miatt is dobogósnak számít a pompadour férfi haj. Erről elmondható, hogy egészen az 1950-es évekig női frizura volt és Elvis Presley volt az első férfi, aki ezt a hajstílust ikonikussá tette. Ezt követően már bebizonyosodott, hogy ez a felfokozott hajviselet nem csupán a nőknek, hanem a férfiaknak is ideális.

A 70-es években a pompadour frizura kissé háttérbe szorult, sokan inkább rövid hajat vágattak és élvezték annak egyszerűségét. Ma viszont újra a pompadour az egyik legklasszikusabb és legkedveltebb férfi fazon. Ugyanakkor az évek alatt finomodott, modern változata uralja a férfi fejtetőket. Szinte teljesen megegyezik a slicked-back vágási technikával, tehát a borbélyok a hajat felül hosszabbra vágják és hátra fésülik.

Magasabbra emelik a homlok feletti hajrészt, ezzel némi volument adnak a hajviseletnek. Éppen emiatt a megemelés miatt annyira jellegzetes a pompadour frizura, ami manapság rengeteg férfi kedvencének számít, kortól függetlenül. Ez a hajviselet nyerő azoknál az uraknál, akiknek szélesebb, kerekebb az arcuk. Azoknak való, akiknek nem okoz gondot, hogy reggel néhány percet foglalkozzanak a frizurájukkal. Mivel többféle hosszúságban viselhető, ezért igazán rugalmas hajviseletnek számít a pompadour.

Valamennyire személyre szabható, ugyanis a viselője maga döntheti el, hogy az oldalsó részeken milyen hosszúságúra vágatja. A szakáll remekül áll ehhez a frizurához, minden öltözködési stílushoz passzol, legyen az alkalmi, elegáns vagy sportos. Ettől ilyen vagány, dobogós frizura a pompadour! Ha Önt is érdekli ez a nagyszerű hajviselet, szeretne ilyet vágatni magának, akkor a legjobb döntést hozza az A76 barber shop felkeresésével. A borbély lányok profi módon alakítják azt ki.