Ősz szakáll festése: miért érdemes belevágni?

Ősz szakáll festése: miért érdemes belevágni?

Teljesen érthető, ha valaki a hajkoronájára kiemelt figyelmet szentel, ugyanis ez a megjelenésben sokat tud pluszba nyújtani. Férfiak esetében a szakáll pontosan ugyanazt adja. Természetesen mindennek megvan az ára, bár ez gyakran nem anyagiakban, hanem inkább időben mérendő. Bizony, energiát kell áldozni arra, hogy az arcszőrzet remekül nézzen ki, ami esetenként több 10 percet adhat hozzá a készülődéshez. Az ápoláson túl, van egy másik kérdés, amit megéri megfontolni. Az A76 Barber Shop szerint több ok miatt is érdemes esélyt adni a szakállfestésnek.

Ez egy olyan sokak által elítélendő tevékenység, aminek a valóságban nincs sok alapja. Tény és való, ha a szakállon már messziről látszik, hogy festve volt, akkor az nem a jó munka eredménye. Ez ne szegje senkinek sem a kedvét, ugyanis a profi szakemberek minőségi alapanyagokkal dolgozva olyan végeredményt garantálnak, ami több hétig kitart és egyáltalán nem feltűnő. Az ősz szőrszálak megjelenését egyesek kész tragédiának élik meg.

Valójában, aki tud bölcsen öregedni, azt egyáltalán nem zavarja az idő ezen formájú megnyilvánulása. A szakállfestésnek más oka is lehet, mint elfedni az idő jeleit. A frizurával történő összehangolása, némi plusz esztétikai tuning kialakítása mind mellette szól. Első lépés ilyenkor némi igazítás, majd pedig következhet a festék felhordása. A folyamat megközelítőleg 30 percet vesz igénybe, ami természetesen a hossztól merőben függő tényező. Az eredmény nemcsak az egységes árnyalat létrejötte, hanem az eredetileg ritkább szakáll jóval sűrűbbnek fog tűnni.

A szín kiválasztása során számításba kell venni több tényezőt. A fejszőrzet árnyalata, a bőt tónusa mind meghatározó, amire jobb odafigyelni. Az A76 Barber Shop munkatársai kellően profik ezen a téren, ezért bátran rájuk lehet bízni a munka nehezét. Mivel a jól ápolt szakáll viszonylag gyorsan növekszik, ezért megközelítőleg 3-4 hetente gondolni kell az újabb festés elvégzésére, ha fontos az egységes külső megtartása. A rendszeresen gondozott külső általában pozitív megítélést nyújt mások részéről, ezért egyértelműen megtérülő befektetés.