A futóbicikli gyerekeknek fejleszti az egyensúlyérzéket

A futóbicikli gyerekeknek fejleszti az egyensúlyérzéket

A bölcsődés vagy óvodás apróságok manapság már kismotort hajtanak, ami erősíti a mozgáskoordinációjukat. A futóbicikli gyerekeknek éppen ideális, ráadásul szeretik is a gyerkőcök, mellette pedig számos pozitív hatása van.

Erősíti az idegrendszert, befolyással van az egyensúlyérzékre, a csemeténk megismerkedik a sebességgel és megtanul szabályozni általa. A futóbicikli gyerekeknek egyszerű darab, csak a váz, a nyereg és a kormány, ő hajtja a lábával, kormányozza és megtanulja, hogy mekkora súllyal rendelkezik. A régi tanulási modellel ellentétben, itt nem a tekerést gyakorolja először, hanem a nehezebben elsajátítható egyensúlyozást ismeri meg.

Emiatt később nem lesz szükség a bringánál pótkerékre, hanem magától lesz képes hajtani. Mivel a futóbicikli gyerekeknek nagyobb odafigyelést és koncentrációs készségeket igényel, fejleszti a lurkó érzékeit. Vizsgálatok bizonyították, hogy pozitívan hat a kognitív teljesítményre, mert agyi pályákat aktivizál, amelyek így kedvezőbben fognak működni.