Hátmosó kefe a nehezen elérhető helyekhez

Hátmosó kefe a nehezen elérhető helyekhez

A fürdőszobai kiegészítők története egészen időszámításunk kezdetéig nyúlik vissza. Az ókori görögök nyilvános fürdőkbe jártak, ahol a hátmosó kefe mellett, mindenki kapott szappant. Az ilyen személyes higiéniai eszközök kézzel készültek, természetes fából és állati sörtékből.

Később a drága természetes anyagból készült változatokat az olcsóbb műanyag termékek váltották fel. Manapság a kozmetikusok és bőrgyógyászok nemcsak a tisztításhoz, hanem a bőr komplex revitalizálásához is ajánlják a hátmosó kefe rendszeres használatát. A gyengéd dörzsölő hatás javítja a vér- és nyirokkeringést, kíméletesen eltávolítja a feleslegessé vált bőrréteget és megszünteti a legkisebb felületi érdességet. A sörtékkel végzett masszázs felgyorsítja az anyagcserét és a méreganyagok kiürülését eredményezi a szervezetből.

Nem minden hátmosó kefe egyformán hatékony. A puha sörtéjű változatok a legjobbak az érzékeny bőrhöz. Az extra hosszú fogantyúval ellátott hátmosó kefe különösen praktikus, mivel lehetővé teszi a nehezen hozzáférhető helyek könnyű elérését.