Mivel igyam a fehérjeport? Víz vs tej

Mivel igyam a fehérjeport? Víz vs tej

A protein shake fogyasztása régebben kizárólag a versenysportolók privilégiuma volt, de ma már könnyen elérhető bárkinek. A magas minőségű fehérjepor használata pedig javasolt mindenkinek, fizikai és szellemi igénybevétel esetén egyaránt. Szerencsére ma már egy jó minőségű fehérjepor vízzel elkészítve is nagyon finom, „ami fontos, hisz a felszívódás vízzel hígítva sokkal jobb” (forrás: www.intenset.hu). Ennek köszönhetően bárhol elfogyaszthatjuk a shake-t, mindössze egy pohár vízre van hozzá szükségünk.

Testépítőknek egyszerűen nélkülözhetetlen, hiszen a fehérje nagyon sokat segít abban, hogy megfelelően szálkás izmok alakuljanak ki. A mostani fehérjeporoknak selymes, lágy és extra finom az ízük, fogyasztani desszertként is ideális. Számtalan ízesítéssel kapható, van vaníliás, csokoládés, kókuszos, kekszes változat, rendkívül ízletesek és ráadásul egészségesek. Persze a Pazar ízek biztosítása mellett, egyéb csodákra is képesek ezek a termékek. A fehérjék segítségével úgy gyarapíthatjuk az izmainkat, hogy közben nem áll meg a fogyás sem.

Fehérje nélkül a fogyás során mindenhonnan veszítünk anyagot, úgy a zsírból, mint az izomból. Pedig az izmok szépek és hasznosak, úgyhogy érdemes arra törekednünk, hogy még az utolsó rostocskát is megőrizzük. Nos, éppen ehhez járul hozzá a fehérjepor, hiszen a hatására az izmok nem vesznek el, nem löttyednek össze, hanem éppen ellenkezőleg, képesek fejlődni is. Gyakorlatilag a készítmény megkönnyíti a munkát és nagyon finom.

A fehérje alapvetően szükséges anyag a szervezetnek, annak érdekében, hogy a test egészségesen működjön. Nyilván táplálékkal, vagyis különböző húsok és joghurt fogyasztásával nem viszünk be elegendőt a szervezetbe, ezért tanácsos fehérjepor táplálékkiegészítőt is fogyasztani. De mégsem szabad túladagolni, a gyártó ajánlását, amit a dobozon találunk, minden esetben figyelembe kell venni! Mivel a szervezet egyszerre maximum 30 grammot képes lebontani, megemészteni, ezért a legoptimálisabb az, ha egyenletesen történik a bevitele.