A motiváció a siker alapja

A motiváció a siker alapja

A hajtóerő hatalmas szerepet játszik a siker elérésében, az élet bármely területéről legyen szó. A motiváció gyakran előfeltétele a kívánt eredmény elérésének. Hogyan alakítsunk ki motivációt a sikerhez, hogy magabiztosak és eredményesek legyünk az üzleti és személyes kapcsolatokban? Minden pszichológus egyhangúan vallja, hogy önmagunkkal kell kezdeni, meg kell változtatni az életünk sztereotípiáit és be kell állítani magunkat a pozitív gondolkodásra. Az út világos. Amerre evezünk a hajóval, arra fog úszni.

Tehát abba kell hagynunk a negatív oldalunkról való panaszkodást és csak a negatív tulajdonságainkra való koncentrálást! Az ilyen panaszok a romboló energia terjedését idézik elő, elveszik az életerőt és negatív történésekhez vezetnek. A siker motivációjának kialakításához abba kell hagynunk önmagunk kritizálását és meg kell tanulnunk szeretni, büszkén elfogadni azt, amilyenek vagyunk. A motiváció eléréséhez fontos megtanulni rövid és hosszú távú terveket készíteni, hogy figyelemmel kísérhessük a teljesítményünket.

Burnout – mindent feladni vagy folytatni?

Nincs olyan ember, aki ne tapasztalta volna meg a személyes kiégést. Az ember egy élő szervezet, ami kölcsönhatásban van a körülötte lévő világgal és állandó energiacsere zajlik közöttük. Mit takar pontosan a burnout kifejezés? Amikor kiégésről beszélünk, az első dolog, ami eszünkbe jut, hogy az ember fáradt. Ha fáradtak vagyunk, az azt jelenti, hogy pihennünk kell és vissza kell térnünk a megszokott kerékvágásba. Ez a szabály azonban csak a fizikai fáradtságra vonatkozik, amivel az ember szó szerint mindennap szembesül.

De van egy másik fajta fáradtság is, a mentális, más néven burnout. Az egész probléma alapja, hogy az agyunk túl sok információt kap és túl sok energiát használ fel. A végtelen információáramlás, az energiafelhasználás és a stressz burnouthoz vezet. Hogyan győzhető le a munkahelyi és üzleti burnout? A legfontosabb, hogy ne meneküljünk a problémák elől és ne keressünk valakit, aki megoldja azokat. Minden ember a saját életének a kovácsa és azt bátran kell kezelnie!