A tequila árak eltérőek lehetnek

A tequila árak eltérőek lehetnek

Ez a különleges égetett szesz a kék agávé cukorban bővelkedő tövéből készül. A tequila árak elsősorban a fajtától függnek. Sokféle variációban, különböző alkoholtartalommal kapható. Két fő kategóriája létezik. Az egyik a 100 % agávé tartalmú párlat, a másik pedig a keverék, vagyis a mixto. Az utóbbi alkoholtartalmának csupán egy része származik az agávéból, a többi valamilyen más cukorforrás, például kristálycukor vagy melasz.

Azon a palackon, amelyiken nem tüntetik fel a 100 % agávétartalmat, az mindig mixto. Érdemes tudni, hogy a Silver kivételével mindegyik típus finomítható négyféle természetes adalékkal. A tequila árak eltérőek kiszerelés és ízesítés szerint is.

A fogyasztását illetően azt kell tudni, hogy a tévhittel ellentétben, Mexikóban tisztán, kísérő nélkül isszák. A világ többi részén a Silver változatot gyakran sóval, lime-mal vagy citrommal kombinálják. A Gold esetében előszeretettel fogyasztanak mellé kísérőként fahéjat és narancsszeleteket. A tequila árak fel vannak tüntetve a webshopok oldalain.