Budapesten is egyre népszerűbb a gyermekszemészeti magánrendelés

Budapesten is egyre népszerűbb a gyermekszemészeti magánrendelés

Sok gyermek fél az orvosoktól és a korházi környezettől, általában egy régi kellemetlen élmény hatására. Nincs ez így a Budai Szemészeti Központban. Nem véletlen, hogy a gyermekszemészeti magánrendelés Budapesten is (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14.) egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Itt mindent megtesznek a szakemberek, hogy a gyerkőcök egy percig se tartsanak tőlük, a kezelésektől, a felhasznált orvosi eszközöktől és persze a környezettől sem. Egy olyan közeg várja a kisebbeket, ahol biztonságban érezhetik magukat és tudják, hogy semmi baj sem fog származni abból, ha egy orvos megvizsgálja a szemüket.

Persze annak érdekében, hogy a gyermek jól érezze magát, nagyon fontos a szülő segítsége és figyelmessége. A Budai Szemészeti Központ semmit sem bíz a véletlenre: egy szemészeti vizsgálatra készülő mackó történetével szeretné felkészíteni a gyermekeket az első találkozásra. A mackó története igazából egy fontos információkkal teli mese.

A szülő kötelessége, hogy ezt megossza a gyerkőccel, elmagyarázza, hogy mire is lehet számítani, annak érdekében, hogy semmilyen kellemetlen meglepetés se érje a kisfiút vagy kislányt. Ha gyermekorvos vagy védőnő, esetleg pedagógus javasolta a szemészeti vizsgálatot, akkor biztosan felmerül valamilyen probléma lehetősége, ami indokolja a szakorvosi vélemény kérést.

Abban az esetben, ha később, a vizsgálatot követően szükség lesz egy szemüvegre vagy tapaszolásra, érdemes átbeszélni a gyermekkel az egészet. Minden szülő és szakorvos tisztában van vele, hogy egy nyűgös, síró, nehezen kooperáló gyerek nagymértékben nehezíti vagy teljesen ellehetetleníti a vizsgálatot, így gyakran csak egy ismételt időpontban nyílik lehetőség a vizsgálat folytatására.

A vizsgálatot pedig azért nem szabad halogatni, mert ugye a gyermekek rengeteget fejlődnek akár egy év alatt is, és ez alól nem kivétel a szem. Az esetek döntő többségében követéses vagy kontroll vizsgálatok biztosíthatják csak, hogy a módosult körülményekhez tudja igazítani a kezelést a szakember, vagy épp felfedezze a változásokat a gyermekek állapotában.