Budapesten is egyre népszerűbb a Mckenzie gyógytorna

Budapesten is egyre népszerűbb a Mckenzie gyógytorna

A legtöbben ismerik azt a hasznos tanítómesét, ami a békaleves receptjét vázolja fel. Amikor ugyanis egy béka bele lesz dobva egy tál forró vízbe, akkor abból azonnal kiugrik. Ellenben, ha hidegvízbe kerül és lassan melegítik alatta az edényt, akkor kellemesen ücsörög benne, élvezi a langyos folyadékot, amíg halálra fő. Sajnos ez nagyon sok mindenre igaz. Ha valakire egyszerre törne rá mindaz a sok probléma, ami az évek során gyűlt össze, akkor azonnal felkapná fejét, ellenben, ha ezek lassan tevődnek egymásra, hajlamos az ember megszokni.

Így tudnak az egyszerűen kezelhető testi panaszok nagyon súlyos, akut esetekké válni. Gyakran mindösszesen csak napi néhány perc tornára lenne szükség és mindez elkerülhetővé válna. A McKenzie gyógytorna Budapesten (0630 505 0503; 1055, Bajcsy-Zsilinszky út 72.) is gyakran alkalmazott módszer különféle panaszok kezelésére. Sajnos azt kell mondani, hogy erre egyre nagyobb igény mutatkozik. A kor előrehaladásával ugyanis nemcsak súlyosbodnak a tünetek, hanem halmozódnak is.

Érdemes tehát, legalábbis annak, aki belátja ezt mielőbb megelőző lépéseket tennie. A McKenzie gyógytorna rendkívül hatékony, ugyanakkor nincs ingyen. Itt nem a szakemberek megfizetésére kell gondolni, hanem a befektetett energiára és időre. Ugyanis egyszerre lesz majd mindaz bepótolva, ami az évek során elmaradt. Ez egyáltalán nem néhány tabletta lenyelését jelenti, hanem komoly munkát.

A McKenzie gyógytorna ugyanis teljesen személyre szabott mozgásterápia. A lényege, hogy ellensúlyozza mindazt a mozgásszegény életmódot, ami miatt voltaképpen a betegség kialakult. Kellő türelemmel, kitartással elérhető, hogy még az igazán súlyos esetekből is vissza lehessen jönni és elkerülhetővé váljon a műtéti beavatkozás. De mindezért sokat kell küzdeni. A gyógyszer nélküli fájdalomcsillapítás egyértelműen megtérülő befektetés. A hangulat így gyorsan javulni fog és vissza lehet térni a megszokott életvitelhez rövid időn belül. Érdemes tehát kellő lelkesedéssel belevágni a folyamatba és napról-napra átélni az előnyeit.