Cirkó szerelő: ismét örülni lehet a fűtésnek és a meleg víznek

Cirkó szerelő: ismét örülni lehet a fűtésnek és a meleg víznek

Akinek régóta cirkója van, pontosan tudja, hogy ennek a mondhatni létfontosságú berendezésnek mindig jól kell működnie azért, hogy ne kelljen lemondani sem a meleg vízről, sem pedig a fűtésről. Ha pedig valami nincs rendben a funkcionálás közben, a cirkó szerelő szakemberre kell bízni annak az átnézését, megvizsgálását.

Ha nem teljesít jól a szerkezet, esetleg már be sem indul, akkor bizony búcsút lehet inteni egy időre a fűtésnek, illetve a meleg víznek sem lehet már örülni. Annál nincs is kellemetlenebb, amikor a fűtési szezon megkezdése előtt pár héttel romlik el az eszköz.

Nyilván, amikor novemberben akarja beindítani először a cirkót az ember és felfigyel arra, hogy mintha valami nem lenne rendben, még nem olyan nagy gond, mintha az decemberben történt volna, amikor a fűtést nem lehet nélkülözni. Legyen persze bármelyikről is szó, a cirkó szerelő mindig rendelkezésre áll, visszaállítva a hatékony fűtést és a meleg víz ellátást.

Teljesen mindegy, hogy mi a baja a berendezésnek, a cirkó szerelő az egyetlen személy, akire érdemes bízni a karbantartást vagy javítást. Manapság rendkívül sok szerelő hirdeti magát az interneten, így jól meg kell gondolni, hogy kire lehet bízni az adott feladatot. Biztos, hogy egy tapasztalattal nem rendelkező, az ilyen szerkezetekhez nem értő cirkó szerelő nem tud segíteni.

Visszaadja a hatékonyságot a radiátor tisztítás

A fűtési rendszereket, azoknak bizonyos részeit gyakran kell átmosni. Zárt állapotban a beragadt szeleptányérok, tönkrement radiátorszelepek és megszorult termosztát szelepek miatt a fűtés megindítása nem gondmentes. Vannak esetek, amikor a radiátor tisztítás révén elkerülhetők ezek a kellemetlenségek. Igen zavaró, amikor a szelepet nem lehet úgymond újraindítani és csakis a szerelés segíthet ekkor.

Sajnos ekkor már a radiátor tisztítás sem segíthet. Az elzárószelepek megfelelő működéséről megbontás nélkül csak szemrevételezéssel vagy a megrendelő beszámolója alapján tud informálódni a szakember. A radiátor tisztítás alapfeltétele a megfelelően működő elzárószelep. Ezért is vizsgálja ezt meg minden szakértő a munka megkezdése előtt.