Hajnövesztő tippek a lenyűgöző fürtökért

Hajnövesztő tippek a lenyűgöző fürtökért

A hosszú, ápolt haj sohasem megy ki a divatból. Kiemeli a nő természetes szépségét, kiegészíti és teljessé teszi az imázsát. De nem mindenki büszkélkedik vastag, hosszú fürtökkel, mint amilyennel a nagymamáink, akik egész gyermekkorunkban azt mondták, hogy soha nem vágták és festették a hajukat. Egy szerencsétlen frizura-kísérlet nagyon megviselheti a hajat és meggátolhatja a növekedését. Nézzük meg, hogy milyen hajnövesztő tippek léteznek! A B3, B5, E, C és F vitaminoknak köszönhetően, a hajszálak alapvető tápanyagokat kapnak és az intenzív hajnövekedést is serkentik.

További bónuszként megvédhetik a fürtöket az UV-sugarak hatásaitól is. Hajnövesztő tippek után kutatva, sokszor olvashatjuk, hogy az eukaliptusz és a rozmaring illóolajok segítenek a kopaszodás elleni küzdelemben. A haj rugalmasabbá válik tőlük és javul az epidermisz anyagcseréje. Más szóval, az illóolajok a hajnövekedés felgyorsításának eszközei, amelyek segítenek a haj gyors helyreállításában. A vargacseppek.hu weboldalra kattintva, további hajnövesztő tippeket is találhatunk.

Hajhullás kezelése koffein segítségével

A kávé vitaminok, ásványi anyagok forrása, amelyek javítják a bőr és a haj állapotát. A kávés bőrradír népszerű kozmetikum az elhalt bőr hámlasztására, a pattanások kezelésére és a véráramlás fokozására. Az italban lévő koffein serkenti a haj növekedését és a segítségével megoldható a hajhullás kezelése. A koffein a haj növekedésének minden szakaszában jótékonyan hat a szálakra. Gátolja a DHT hormon, a tesztoszteron egyik aktív formájának túlzott termelését, ami kopaszodást okoz.

A DHT emellett növeli a bőr zsírosságát, ami pattanásokhoz vezet és megakadályozza a szőrtüszők megfelelő táplálását. A fekete ital hagyományos fogyasztásával azonban nem fogjuk elérni a kívánt hatást. Ahhoz, hogy a hajhullás kezelése szempontjából szükséges koffein adagot megkapjuk, naponta legalább 60 csésze eszpresszót kellene meginni, amit a szervezet nem tud kezelni. Szerencsére, a koffein helyileg is alkalmazható. Kísérletek kimutatták, hogy a hajhullás kezelése koffeines sampon segítségével is hatékonyan végbemegy.