Kavicskép készítéskor meg kell találni az odaillőt

Kavicskép készítéskor meg kell találni az odaillőt

A kavicsok bizonyos szinten hasonlítanak a mozaikokhoz. Sok száz vagy inkább ezer raktáron lévő darab közül kerül a helyére mindegyik a kavicskép készítés során. A művész dolga viszonylag egyszerű, megtalálni, hogy melyik hová illik.

Miből mi legyen és közben alakul a téma meg a szín-világ. Néha, ha a kép megrendelésre készül, meghatározásra kerül a szín és a téma is. Van, amikor csak egyik vagy a másik. A kavicskép készítés folyamata nem állandó, de vannak törvényszerűségek, amelyek egymással nem cserélhetőek fel.

Ahhoz, hogy a kép szép legyen, először a hátteret, illetve a festett formákat kell elkészíteni, majd ezután jön a kavicsok felhelyezése. Mindenképp a tervezés párhuzamosan zajlik a festés és a kavicsok elhelyezése között. Tehát a kavicskép készítés egy olyan munka, ami egyben szórakozás is.

Gyakran előfordul, hogy maga a megrendelő sem tudja pontosan mit is szeretne. Ekkor a témák vagy a cél dönti el, hogy honnan induljunk ki. Ha ajándék lesz, akkor a megajándékozott személy életkora, kedvelt színei mérvadóak.