Kik igényelhetnek babaváró támogatást?

Kik igényelhetnek babaváró támogatást?

A babavállalás fontos döntés, de sokszor történik olyan eset, amikor váratlanul érkezik a gyermekáldás. A rossz anyagi körülmények gyakran jelentenek problémát a párok életében.

A babaváró támogatás viszont kiutat jelent a kilátástalanságból. Ennek köszönhetően senkinek sem kell attól tartania, hogy nem tudja megteremteni a születendő gyermekének a megfelelő otthoni körülményeket. A babaváró támogatás jelenleg 10 millió Ft szabadon felhasználható hitelt jelent.

Természetesen ennek az elbírálása feltételekhez kötött, ami a bankok sajátos hatáskörébe tartozik. Figyelembe kell venni azokat a tényezőket is, amelyeknek teljesülniük kell a hiteligénylés benyújtásakor.

Többek között, a feleségnek fiatalabbnak kell lennie 41 évesnél és a házaspár mindkét tagjának lakcímkártyával, magyarországi lakcímmel kell rendelkeznie. Amennyiben a NAV felé nincs semmilyen tartozása a házaspár egyik tagjának sem és legalább az egyikük rendelkezik 3 éves TB jogviszonnyal, akkor nagy eséllyel számíthatnak a babaváró támogatás jóváhagyására. Ez egyébként teljesen kamatmentesen igényelhető.