Nyugdíjbiztosítási kisokos a Grantistól: minden lényeges információ egy helyen

Nyugdíjbiztosítási kisokos a Grantistól: minden lényeges információ egy helyen

Annak, aki az egész életét végig dolgozza, nyugdíjas éveire jogos elvárása, hogy a munkája gyümölcsét hátra dőlve élvezhesse, ne legyenek megélhetési gondjai, ezért azonban időben lépni kell. Nyugdíjbiztosítás kötésben a Grantis már sokaknak segített.

Sajnálatos tény, hogy a magyar társadalom rohamos elöregedése miatt csökken az aktívan dolgozók száma, ami azt eredményezi, hogy az életszínvonal fenntartásához szükséges összeget más forrásokból kell előteremtenünk nyugdíjas korunkra. Amennyiben előre gondolkozunk, egy megfelelő öngondoskodási forma megoldás lehet a problémára.

Ilyen előnyös konstrukció lehet a Grantis által kínált nyugdíjbiztosítás, amennyiben még több mit 10 évig tudunk takarékoskodni nyugdíjas korunkig, legalább havi 15 ezer forint értékben, és ki tudjuk használni az évi akár 280 ezer forintos adójóváírást. A Grantis-nál szakértők segítségével, személyre szabott tanácsadással állnak rendelkezésünkre, amennyiben ily módon szeretnénk a nyugdíjas éveinkről előre gondoskodni.

Manapság a befektetések terén a számtalan lehetőség közül nem könnyű megtalálni a számunkra leginkább megfelelőt. A megtakarítások esetében egyre gyakrabban merül fel az állampapír kérdése is. Aki nem szeret kockáztatni, és megtakarított pénze után a lehető legjobb hozamot szeretné, annak tökéletes megoldás ez a befektetési forma.

Általában a befektetésekről elmondható, hogy a hozammal egyenesen nő a kockázat nagysága, az állampapírokkal azonban más a helyzet. Míg a lekötött banki betétek maximum a garanciavédelmi határig, azaz 100 000 euróig fedezik a befektetett pénzt, az állampapírok korlátlan garanciát biztosítanak nemcsak a tőkére, de a hozamra egyaránt.

A teljes kockázatmentesség ráadásul az állampapírok esetében a piaci hozamoknál magasabb hozammal társulhat, és kiegészülhet az illetékmentességgel, illetve a kamatadó-mentességgel is, ami így összességében rendkívül vonzó befektetési formát eredményez. Az állampapír tehát könnyen és gyorsan hozzáférhető, kis címletekben elérhető és bármikor visszaváltható előnyös befektetési lehetőség bárki számára.